Какво точно представлява „Сатурновата дупка”?

  • 04 октомври 2016 13:24

  • 8394
  • 0
Какво точно представлява „Сатурновата дупка”?
©

Всъщност такова понятие като Сатурнова дупка в астрологията не съществува, но като израз е често срещан в езика на народопсихологията. Астролозите го наричат Сатурнова криза.

Откъде идва първото наименование? Запознатите с астрологията знаят, че тази наука се тълкува чрез символичен език и също, че е свързана с митологията.

Планетите носят имената на древногръцките богове и богини. В края на своята лична житейска история Сатурн (Кронос) е затворен от сина си в мрачен затвор в далечно кътче на земята. Когато се намираме в последния период преди рождения си ден, който е отреден на Сатурн, ние също символично попадаме в собствения си вътрешен затвор и изживяваме своите угризения и психологични комплекси.

Това е времето на кризите на порастването и те служат не само за прибавянето на още една година към възрастта ни. Тяхното главно значение е да напомнят на рожденика за скоротечността на битието. Около рождения си ден всички се чувстваме слаби, по изнервени, имаме усещането, че сякаш не ни върви в нищо, депресираме се, лесно се ядосваме от дреболии. Имунитета ни намалява. Много често точно в месеца преди рождения си ден даже се разболяваме.

С една дума човек наистина се чувства сякаш е попаднал в черна дупка. Оттам идва и израза Сатурнова дупка. А Сатурнова, защото месецът преди рождения ни ден е под управлението на Сатурн.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
8394 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини