Емир Кустурица ще се кандидатира за президент на Сърбия

  • 30 септември 2016 14:01

  • 2974
  • 0
Емир Кустурица ще се кандидатира за президент на Сърбия
©

Знаменитият сръбски режисьор и музикант Емир Кустурица ще участва в президентските избори в Сърбия, които ще се проведат през 2017 година. Това съобщи сръбският вестник "Курир", позовавайки се източник, близък до режисьора, предава news-front.info.

Изданието отбелязва, че преди да вземе окончателното решение за участието си в президентската надпревара, Кустурица ще се консултира по въпроса с премиера на Сърбия Александър Вучич, защото без подкрепата на последния идеята на режисьора би останала само авантюра.

Източникът на изданието съобщи още:

"Кустурица от известно време е погълнат от идеята да излезе на политическата арена, президентските избори са идеална арена за това. Той има намерение да разговаря за това с премиера Александър Вучич. От неговата подкрепа зависи лансирането на тази идея. Без подкрепата на Вучич се съмнявам режисьорът да се впусне в подобна авантюра".

На свой ред политологът Драгомир Анджелкович счита, че бидейки ярко изразен антиглобалист и национално ориентиран деец на културата, Емир Кустурица има добри шансове в президентската надпревара:

"От всички кандидати, за които в последно време чувам, Кустурица ми се струва най-убедителен и с най-големи шансове за успех…Самият той е печеливш бренд, има тежест и може да събере и национално, и граждански ориентираните избиратели. Кустурица се вписва идеално и в европейския тренд за укрепване на автентичните национални сили. Считам, че той би бил приет от значителна част от западната общественост, най-вече в Европа".

Изданието съобщава, че в последно време Емир Кустурица демонстрира открита близост до позициите на консервативно-центристката Демократическа партия на Сърбия и конкретно до нейния бивш лишер Воислав Кощуница.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2974 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини