Догодина раздават на общините 80 млн. лв., вижте за какво

  • 30 септември 2016 11:47

  • 1074
  • 0
Догодина раздават на общините 80 млн. лв., вижте за какво
© Булфото (архив)

През следващата година по линия на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” ще отвори възможности за 80 млн. лв., които ще подпомогнат българските общини, които са част от най-уязвимите групи на населението в България, с образователни и социални услуги. Това съобщи в Бургас министърът на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за.

Министърът допълни, че министерството ще подкрепя местните власти и неправителствения сектор, за да подпомогнат политиката за социално включване на ромите и най-уязвимите групи в населението в България.Тя посочи, че преди 3 години е била ръководител на българо-швейцарската програма, която подпомага и училището в кв. ”Победа” в града.

„Започнахме тази инициатива с г-жа Ананиева и не мога да скрия удоволствието си, че днес виждам един истински завършен проект”, каза министър Русинова, цитирана от Фокус.

Тя пожела на децата в училището да прекарат най-хубавите си дни в него и да придобият много нови знания. Министърът присъства на церемонията по официалното откриване на нова сграда за предучилищна и начална училищна подготовка към Основно училище “Христо Ботев” в бургаския квартал „Победа“. На събитието присъства кметът на Бургас Димитър Николов и ръководителят на Швейцарския офис за сътрудничество в България Ролан Питон.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1074 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини