ООН изслушва Кристалина Георгиева в понеделник, третират я като равна

  • 30 септември 2016 08:01

  • 9254
  • 4
ООН изслушва Кристалина Георгиева в понеделник, третират я като равна
© Фейсбук

Общото събрание на ООН ще изслуша новия български кандидат за генерален секретар на световната организация Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование в понеделник. Това съобщи председателят на 71-ата годишна сесия на Общото събрание Питър Томсън, цитиран от китайската информационна агенция Синхуа.

Томсън уточни, че изслушването на 3 октомври ще започне в 17 ч. по Гринуич (20 ч. българско време). Новият български кандидат за генерален секретар на ООН ще бъде третиран на равни начала с останалите претенденти.

"Бокова трябва да реши сама дали да остане в надпреварата", уточни Томсън.

Китайската агенция отбелязва, че изслушването в Общото събрание на ООН е част от процедурата по избирането на нов генерален секретар на световната организация. Иначе на практика окончателната дума по въпроса ще има Съветът за сигурност и по-конкретно петте му постоянни членове, които имат право на вето (САЩ, Китай, Русия, Великобритания и Франция), посочва Синхуа. Накрая Съветът за сигурност ще представи на Общото събрание един-единствен кандидат за одобрение.
 

Последвайте канала на

БТА
9254 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.10.01 | 16:17

4
айде ,поне още една ,или две ,да ни се чудят чужденците ,дали сме само нахални или пък луди
БГ

2016.10.01 | 16:17

3
Тази жена - криСталина не е "НОВИЯТ ", а е ВТОРИЯТ кандидат, наложен на България да го представи. Неизвестната до преди 5 години политикономистка (в тази специалност във ВИИ"Карл Маркс") влизаха само деца на върли комунисти, иска да оглавява ООН. Но виновни са безпринципните, порочни правила на ООН. Дълбоко реакционно е генералният секретар да се избира само от 5 държави, вместо от Общото събрание на ООН. Това е демонстративен терор на силните над по-слабите!
rokoboko

2016.10.01 | 16:17

2
Докога това недоразумение със странно име ще бъде бутано навсякъде и на всякакви постове? Никога не е работила за България, и сега няма да работи!

2016.09.30 | 19:54

1
Нека шоуто да започне - сега

Добави коментар

Водещи новини