Кери и Лавров пак умуват за сирийската криза

  • 30 септември 2016 06:34

  • 1735
  • 1
Кери и Лавров пак умуват за сирийската криза
© Gettyimages (архив)

Държавният секретар на САЩ Джон Кери е разговарял по телефона вчера с руския си колега Сергей Лавров за "крехкостта" на споразумението за спиране на огъня в Сирия, заяви на пресконференция говорителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби, цитиран от Ройтерс.

Преди това Кери беше казал, че САЩ са на прага да прекратят преговорите с Русия, а Кърби заяви, че "това не е празна заплаха".
"Държавният секретар наистина разговаря с външния министър Лавров тази сутрин (вчера) за ситуацията в Алепо, за крехкостта на споразумението, което сключихме по-рано този месец в Женева", заяви говорителят. "Готови сме да пристъпим към прекратяване."

Кери заяви вчера на форум във Вашингтон, че няма други алтернативи освен политическо и дипломатическо уреждане на сирийския конфликт, предаде ТАСС.
Изпълнението на заплахите на Вашингтон за прекратяване на взаимодействието с Руската федерация по Сирия ще бъде най-добрият подарък за терористите, написа вчера във Фейсбук говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Последвайте канала на

БТА
1735 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.30 | 09:20

1
Кат му гледам физиономията на Кери, пак не е спал за цивилните жертви

Добави коментар

Водещи новини