Таксиметрови шофьори от Монтана протестираха

  • 29 септември 2016 19:30

  • 1199
  • 0
Таксиметрови шофьори от Монтана протестираха
© Булфото (архив)

Над 120 таксиметрови шофьори протестираха със своите автомобили в Монтана срещу размера на патентния данък в общината. Те направиха шествие по централните улици, а дългата колона предизвика задръствания на много кръстовища и улици.

Таксиметровите шофьори поискаха Общинският съвет в Монтана да намали размера на патентния данък за едно такси, който съветниците наскоро фиксираха на 550 лева. Те заявиха, че след като регионът на Северозападна България е признат официално за най-бедния в целия Европейски съюз, то е логично и размерът на патентния данък за тях да е най-малкия - 250 лева.

В момента повечето таксита в Монтана возят за 55 стотинки на километър, тъй като по-висока цена би била непосилна за гражданите. Новият данък ще рефлектира върху цената на превоза и много от такситата ще фалират или ще бъдат принудени да преминат в сивия сектор, заяви Людмил Младенов от организаторите на протеста. Той предупреди, че ако от общината не реагират на техния призив за намаляване на данъка, то ще последват блокади на възлови кръстовища в Монтана.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини