Резерват за магарета е открит в гоцеделчевското село Баничан (видео)

  • 29 септември 2016 17:55

  • 3112
  • 1
Резерват за магарета е открит в гоцеделчевското село Баничан (видео)
© Булфото

Резерват за магарета бе открит днес в гоцеделчевското село Баничан, съобщиха от общинската управа. Приютът е реализиран по проект на сдружение "Ветеринари в действие" с подкрепата на община Гоце Делчев.

След проведена от общината процедура за отдаване под наем сдружението е наело 11 имота с обща площ от около 176 дка. След процедура сдружението е закупило също десет имота с обща площ от 32 дка. Сега резерватът за магарета заема площ от 200 дка и в него вече са настанени първите 17 обитатели.

Това са магарета, които са на повече от 20 години и заради възрастта си вече не могат да служат на стопаните си, но на това място ще изживеят спокойно старините си.

Като по-важна цел инициаторите посочват оказването на помощ на собствениците, за да се полагат за домашните помощници по-добри грижи и животните да бъдат здрави и в добра физическа форма възможно най-дълго време. Към момента ветеринарните лекари от сдружението се грижат за 200 магарета от 12 населени места в региона съвместно със стопаните им.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3112 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.29 | 18:46

1
А резерват за ХОРА - кога ?!?!?! Щоту и ние сме едни магарета - че търпим толкова години да ни управляват разни... да не казвам какви...

Добави коментар

Водещи новини