Кремъл: САЩ търсят оправдания да не изпълнят поетите спрямо Сирия обещания

  • 29 септември 2016 14:55

  • 3750
  • 3
Кремъл: САЩ търсят оправдания да не изпълнят поетите спрямо Сирия обещания
© Getty Images/Guliver

Кремъл заяви днес, че руската военна авиация ще продължи своите операции в Сирия, и отхвърли "неконструктивния характер на риториката, която в последно време звучи от Вашингтон" по повод на руските действия в близкоизточната страна, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Вчера държавният секретар на САЩ Джон Кери призова Русия да прекрати бойните си полети над конфликтните зони в Сирия, включително и над Алепо.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче каза на пресконференция в Москва днес, че руската авиация ще продължи подкрепата си за сирийските правителствени сили и че войната "срещу тероризма" ще продължи.

Песков призова Съединените щати да изпълнят обещанието си да разграничат в рамките на една седмица умерената опозиция от терористичните групировки. "САЩ са длъжни да направят това, а не да се оправдават с различни причини за неизпълнението на това свое задължение", поето в споразумението от началото на септември, посочи той, цитиран от ТАСС.

Песков приведе за пример на такава неконструктивна риторика на САЩ изявлението на говорителя на Държавния департамент Джон Кърби, че вследствие на войната в Сирия са възможни атаки на екстремисти срещу руски градове и че руските военни от Сирия ще бъдат "връщани в родината им в чували за трупове".

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков обвини Съединените щати, че оказват "неприкрита подкрепа" на "терористи" в Сирия, тъй като не са накарали подкрепяните от тях опозиционни групировки да се откажат от съвместни действия с организации, свързани с Ал Кайда, предаде ДПА.

Според Рябков предупрежденията на САЩ за възможни атаки на сирийски екстремисти в Русия са пряко подстрекателство към последните да правят това.

Неотдавнашното едноседмично примирие в Сирия се провали, защото предвиденият срок бе твърде дълъг, отбеляза руският заместник-външен министър. Той предложи временни 48-часови прекратявания на огъня за хуманитарни доставки за бедстващите жители, за да не могат терористичните групи да се възползват от по-дълги периоди за прегрупиране и попълване на запасите си, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3750 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
русофил - парцал

2016.10.06 | 12:36

3
Ама какво ги чакате тия CAЩ, наложете им контра санкции. Като например: спрете износа на проститутки, спрете да използвате интернет, спрете да летите ( на Боинг) вървете пеша. и т.н.

2016.10.06 | 09:31

2
не може ,кравата да си захвърли детето ,т.е телето ,таман го е поотчучвала и да го остави да го убият !ами че откъде ще се снабдява с нефт и наркотици и то срещу руски калашници ! айде молим ,руски ,не се шашавете ! вие се дръжте за Асад , на нас ние необходим петрол

2016.10.06 | 09:31

1
fak amerika VIVA Russia ! ! !

Добави коментар

Водещи новини