Вижте състоянието на бизнес климата у нас

  • 29 септември 2016 13:40

  • 1086
  • 0
Вижте състоянието на бизнес климата у нас
© Getty Images/Guliver

През септември общият показател на бизнес климата запазва нивото си от предходния месец, съобщи Националният статистически институт.

Анкетата отчита подобрение на показателя в промишлеността, строителството и търговията на дребно, докато в сектора на услугите се регистрира понижение.

Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" нараства с 1 пункт в сравнение с август, което се дължи на по-благоприятните очаквания на промишлените предприемачи за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

През септември съставният показател "бизнес климат в строителството" се увеличава с 1.4 пункта в резултат на оптимистичните оценки на строителните предприемачи за настоящото бизнес състояние на предприятията.

Съставният показател "бизнес климат в търговията на дребно" се покачва с 0.6 пункта в сравнение с август, което се дължи на подобрените оценки на търговците на дребно за настоящото бизнес състояние на предприятията.

Съставният показател "бизнес климат в сектора на услугите" намалява с 3.6 пункта в резултат на изместване на оценките и очакванията на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията от "по-добро" към запазване на "същото".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1086 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини