Бистричани излязоха на протест пред багерите (снимки)

  • 29 септември 2016 13:28

  • 3409
  • 0
Бистричани излязоха на протест пред багерите (снимки)
© Булфото

Възмутени граждани се събраха да протестират срещу незаконосъобразно преграждане на ул. "Черни" връх в село Бистрица. Настояват прокуратурата да се самосезира и да спре незаконното разграбване на апетитни общински имоти чрез съмнителни заменки.

 

От началото на седмицата във връзка със започнали строителни дейности на земята в района на бившето заведение "Цумчето" улицата е изолирана от селото. Туристическият маршрут от ул. "Стефан Стамболов" към плажа над селото също е недостъпен. Блокиран е и достъпът до ул. "Ябълкова градина" и други улици в съседство. Строителните машини са прекъснали важни кабелни трасета, преминаващи в близост до обекта.

Междувременно съседите са установили, че строежът е незаконосъобразен, тъй като не са спазени изискванията на Закона за устройство на територията. Не са информирани собствениците на съседните имоти. Не е провеждано обществено обсъждане. Не е взимано решение на общинския съвет. Проектът не е съгласуван с басейнова дирекция. Проектът променя вида на предназначение на имота в нарушение на чл.62а, ал. 5 от ЗУТ.

През годините собствеността на земята е сменяна многократно като последният собственик е Димитрина Захаринова. Според намерените от местните хора документи, преграденият път е бил обект на заменка и така е станал част от земята. Адвокатът на собствениците ядоса бистричани с изявлението си, че улицата, разкопана от строителите, не е била предназначен за път. Местните показаха карти с означена улица „Черни връх“ и дадоха за пример, че в частен имот не се изграждат кабелни трасета и не се разполагат стълбове на електропреносната мрежа. Възрастни хора си спомняха, че по улица „Черни връх“ е преминавала туристическата алея за „Алеко“, пише "Булфото".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини