Мълчанието на Тереза Мей за Брекзит обърква фирмите на Острова

  • 29 септември 2016 13:14

  • 2175
  • 0
Мълчанието на Тереза Мей за Брекзит обърква фирмите на Острова
© gettyimages (архив)

Британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в не успява да представи подробен план и график за излизането на страната й от Европейския съюз, което смущава други членки на блока и създава объркване сред компаниите, които развиват дейност на Острова, заяви британски мозъчен тръст, цитиран от БТА.

Зейнала е информационна дупка за това как правителството планира да подходи след референдума от юни за членството на Великобритания в ЕС, пише в доклад британският Институт за управление. Мълчанието не е стратегия, пише институтът и призовава правителството да представи по-скоро своя план.

"Настоящата ситуация, в която сме оставени да тълкуваме личните разсъждения на отделни министри, дразни хората, които искат бързо излизане, озадачава тези, с които трябва да преговаряме, и обърква тези, които искат да правят бизнес в Обединеното кралство", се казва в доклада.

Според базирания в Лондон мозъчен тръст, който работи за подобряване на ефективността на държавното управление, планирането на Брекзита може да струва на правителството около 65 млн паунда на година и за целта ще трябва да бъдат наети допълнителни 500 държавни служители.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2175 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини