Уволниха трима служители на Медицинския университет, саботирали проверките

  • 29 септември 2016 12:51

  • 1821
  • 0
Уволниха трима служители на Медицинския университет, саботирали проверките
© Getty Images/Guliver

Трима от служители на администрацията на Медицинския университет в София са били уволнени тази сутрин. Това са проф. Красимира Маркова – главен счетоводител и ръководител на отдел „Финансови ресурси”, Марта Генсузова – ръководител на отдел „Обществени поръчки” и Симона Манолова – ръководител на отдел „Капитално строителство”, съобщава БТВ.

Причините за освобождаването им са саботиране на проверките, които се извършват в университета, включително и започналата вчера прокурорска проверка. От учебното заведение отказват коментар по случая.

Вчера Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу бившия ректор на Медицинския университет Ваньо Митев за безстопанственост и престъпления по служба. Магистратите разследват съмнителни хонорари, получени от Митев и негови роднини, нерегламентираното премахване на стол в университета, злоупотреби с обучение на чуждестранни студенти, екскурзии до екзотични дестинации под формата на командировки, както и закупуването на автомобил за 180 хил. лв. със служебни средства.

Проверката започна след одитен доклад, който откри нарушения в дейността на ръководството на университета.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1821 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини