Оставиха в ареста 32-годишен, укрил под камък наркотици

  • 29 септември 2016 09:24

  • 1076
  • 0
Оставиха в ареста 32-годишен, укрил под камък наркотици
©

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван Т., на 32 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 13 септември 2016 г. до 15 септември 2016 г. в гр. Стара Загора без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество - метамфетамин - престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

При извършена специализирана полицейска операция в гр. Стара Загора служители на ОД на МВР – Стара Загора установили, че обв. Иван Т. съхранявал в тайник, под камък и асфалтови парчета на кръстовище в гр. Стара Загора, предмети, забранени от закона – високорисково наркотично вещество. При преведените в условия на неотложност процесуално-следствени действия, а именно оглед на местопроизшествие, били намерени четири полиетиленови пликчета с наркотично вещество, което при полеви наркотест реагирало на метамфетамин.

Обв. Иван Т. е криминално проявен. Същият е извършил деянието в изпитателен срок на предходно осъждане за престъпление против митническия режим.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обв. Иван Т. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо обв. Иван Т. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.

Последвайте канала на

Калина Христова
1076 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини