Двама са задържани за обесеното куче в Панагюрско

  • 29 септември 2016 09:14

  • 2040
  • 1
Двама са задържани за обесеното куче в Панагюрско
© Булфото (архив)

Двама младежи са задържани за денонощие за жестокото убийство куче в панагюрското село Оборище. Това съобщи говорителят на пазарджишката полицейска дирекция Мирослав Стоянов, предаде агенция Монитор.

В ареста са 17-годишният Нейко и две годни по-големият от него Илиян, за които разследването е събрало доказателства, че са издевателствали над животинката. Кучето е собственост на 54-годишна тяхна съселянка, но как точно са се добрали до него и дали не са го примамили, за да го изведат от селото, тепърва ще се разбере.

Преди да го умъртвят най-вероятно те са го пребили с тояга, тъй като първоначалният оглед по тялото на убитото животно показа, че има следи от удари с твърд предмет по главата. Панагюрската Районна прокуратура също образува досъдебно производство за деянието и ще прецени дали да удължи мярката за задържане под стража на 72 часа спрямо младежите. По данни на полицията те са с чисти криминални досиета, но какво е отключило агресията и жестокостта, с които са пребили четириногото, криминалистите все още установяват.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2040 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Помияри

2016.10.16 | 22:34

1
Ей боклуци ако ви докопам ще ви покажа как се бие с юмруци какво искахте от животинчето

Добави коментар

Водещи новини