Валери Симеонов: Ирина Бокова трябва да се оттегли от битката

  • 29 септември 2016 08:54

  • 5875
  • 5
Валери Симеонов: Ирина Бокова трябва да се оттегли от битката
©

Необходимо е Ирина Бокова да се оттегли от битката за поста генерален секретар на ООН, тъй като тя е неизбираема и да даде шанс на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, съпредседател на Патриотичния фронт.

По думите му опозицията в лицето на БСП не се ръководи от интересите на България, настоявайки за кандидатурата на Бокова.

„При положение, че до момента нашата кандидатка се проваля и на всеки следващ тур на гласуването пада надолу, не мога да разбера какъв е смисълът да упорстваме. Да не би България да е длъжна на Ирина Бокова? Не е ли обратното? Не е ли тя там, за да се бори за интересите на България? Като че ли главната цел на БСП е непременно Бокова да бъде номинирана и съответно да стане генерален секретар. Не е ли най-важното да бъде български представител?“, коментира още Симеонов.

По думите му нормалното човешко и морално поведение и на Бокова, и на БСП е час по-скоро тя да се оттегли, защото явно е неизбираема кандидатура.

„Трябва да даде възможност на Георгиева да се пробва и съответно да постигне по-добри резултати. Какво значение има дали има предварително договорки или няма? Аз съм почти сигурен, че има такива договорки на ниво Борисов, но не мога да разбера какво лошо има в това“, каза още Симеонов.

Относно заявките за вот на недоверие от БСП Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 коментира, че поведението на социалистите може да се обясни единствено със започналата кандидатпрезидентска кампания на левицата.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5875 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
лонгур

2016.09.29 | 18:11

5
Браво Симеонов харесваш ми, така мислят истинските държавници,значи става нестава нищо че България губи от инат ще държат Бокова понеже е от тяхната Партия,Партията ли е важна или България не ми е ясно и двете са българки която е по добрата нека представи страната ,Бокова та Бокова,ами жената се представи колкото може и ако има шенс и възможност за друго предложение какво толкова,голяма драма,България губела ,то и сега губи след като Бокова остава на задни позиции.Нека малко реално и справедлино подхождат от БСП,то бива ,бива ама чак пък такива коне с капаци бива ли бе хора?
Що не се скриеш, седесарски шопар

2016.09.29 | 18:10

4
Бокова е единственият ни шанс да имаме човек начело на ООН. Държави със стотици милиони жители нямат кандидат, а Ирина прослави 4 милиона българи като беше приета за кандидат за генсек. Кристалина е мутренска кючек-танцьорка.

2016.09.29 | 15:17

3
Сичкото сиганин русофоб
Ей!

2016.09.29 | 15:16

2
Ти кой си бе надрусан клоун! Кой си ти та да определяш кой какво трябва да прави в световен мащаб?! Това да не ти е твойто села и двете овце с който си дебатрираш! Смешко!
Джоро

2016.09.29 | 15:16

1
Оня Бат'Сали ще го съдат, а тоя се изказва.*бати правителството,*бати подкрепите.

Добави коментар

Водещи новини