Условна присъда за гинеколог, причинил смъртта на новородено

  • 12 декември 2011 18:09

  • 3818
  • 7
Условна присъда за гинеколог, причинил смъртта на новородено
©

Шуменският окръжен съд наложи условна присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок на доктор Валентин Германов.

Гинекологът бе признат за виновен в това, че поради немарливост е причинил смъртта на новородения Емилиян Генчев. Малкият Емилиян почина през октомври 2008 година, около 30 часа след раждането си. Съдебно - медицинските експертизи показаха, че доктор Германов се е забавил с операцията на майката Росица Андонова.

Когато бебето било извадено не проплакало, но имало сърдечна дейност и било реанимирано. На следващия ден обаче малкият Емилиян починал вследствие на вътреутробно задушаване.

Съдът уважи частично гражданския иск на родителите на починалото бебе, които ще получат 24 хиляди лева кръвнина. Адвокатите на д-р Валентин Германов ще обжалват наложената от Шуменския окръжен съд присъда.

Последвайте канала на

БТА
3818 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
G69

2015.08.30 | 13:38

7
Защо точно един изключително ерудиран,внимателен,перфектен във всяко отношение, переспективен млад професионалист тябва да бъде изкупителна жертва за една обща вина?Д-р Валентин Германов заедно с още само няколко лекари АГса най-опитните и доверени професионалисти в Шумен и Варна!Защо ни отнемате един от най-добрите??? БЛАГОДАРЯ на д-р ГЕРМАНОВ и се прекланям се пред него и благородната му професия!!!!!!!!!!!

2015.08.30 | 13:37

6
При цялото ми уважение към болката на родителите,не мога да разбера,защо точно д-р Германов да е виновен??? Защо не е лекарката приела родилката д-р Здравкова,или старши дежурен лекар д-р Ташкова??? Докато не ти разреши старши дежурният лекар,не можеш да направиш секцио.Постоянно лекарите биват спъвани в решението си за спешно секцио от старши дежурният лекар,който настоява да се изчака още… И естествено,ако стане нещо,старшият никога не е виновен! Явно просто д-р Германов е "опрал пешкира"..
prolet

2013.03.29 | 14:30

5
samo tolkova li za tozi nemarliv lekar edna godina uslovna prisida a dali nyakoy se pita toy ot ot kakvo e lishil tova dete tova dete mojebi shteshe da e utreshniat president ili nyakoy mnogo dobir lekar koyto shtese da spasyava jivoti a ne da gi bogubva
няма

2013.03.29 | 14:30

4
Абе стига хока! А задавате ли се въпроса, на колко жени е помогнал? Не, нали!! Само заете да плюете. Да лошо е, че едно новородено е починало, но ако е било вътреутробно задушаване не следва, ли да се роди мъртво? За мен този доктор е супер.
мая

2013.03.29 | 14:30

3
Съжалявам за нещастието на семейството, знам колко е тежко да преживееш смъртта на близък човек, но познавам д-р Германов от 11 години. При него родих моя син, при него направих една тежка операция и съм му много благодарна за всичко!!! За мен той е добър специалист и човек!!!
Искрен

2013.03.29 | 14:29

2
Чудя се въобще някой дали си задава въпроси??? Или просто повечето българи първосигнално се понасят по течението на информационния поток, който много често е непотвърден и недоказан, в повечето случаи жълт, служещ си с целенасочени определения и квалификации, замъгляващ съзнанието и промиващ мозъците на множеството, на което се осигурява „богат” материал за зловреден спам. А някои драскачи целенасочено настройват и насочват останалите в „правилната” посока. Кой има полза от това? И в лекарската гилдия съществува понятието „екип”, нали? Искът на пострадалото семейство само граждански ли е и има ли такъв, който е насочен и към здравното заведение? Каква е ролята на другите доктори от въпросното дежурство? Защо прожекторите са насочени и съсредоточени само към едно единствено лице? Ами ако докторът е добър професионалист и това предизвиква „положителни” реакции като злоба, ярост, завист от страна на „доброжелателни колеги”, възможно ли е целенасочено злепоставяне, добре преценено и сътворено с мощната подкрепа на някои от същите „благожелатели”, включително и прикриване грешките на други? Дали не са виновни тези, от които е зависело вземането на решение за цезарово сечение/секцио/ и които са предопределили злощастната съдба/закъсняло родово решение/ на детето и неговото семейство? Вероятно виновните се крият в сянката на истината? Възникват много, много въпроси! Не е за подценяване факта, че в момента под прицел е лекарската гилдия, чиито членове са поставени „под един знаменател” и между част от които за съжаление се водят вътрешни борби! А поставянето на различни прослойки на обществото под „знаменателя” е полезно за обслужването на принципа „разделяй и владей” и в никакъв случай не се грижи за интересите на българите. Цветовата палитра е изключително богата. Всеки търси своята истина! За съжаление обаче за повечето от нас е важно да има виновен, а не толкова истината кой в действителност стои зад виновното деяние и доказване на реалната фактическа обстановка! А в това се крие реална опасност да се променят съдбите на невинни хора!!! Важно е и за добро, че има интелигентни мислещи хора, които течението не ги лови!!!
L...

2013.03.29 | 14:29

1
Dobriya dobro ne vijda....4udya se kat ima tolkova naistina provinili se lekari,koito razdavat samari na rodilkite udryat gi po korema i im govoryat netsenzurno,za6to nikoy ne podava jalba za tyah.Razbira se te hapyat zapla6vat.Dokato dr.Germanov vinagi e s usmivka,vnimatelen ne moga da si go obyasnya...a kakvo stava s drugite v dejurstvoto te po malko vina li imat togava????

Добави коментар

Водещи новини