Работодатели обявиха около 60 работни места за младежи във Враца

  • 28 септември 2016 17:09

  • 1196
  • 1
Работодатели обявиха около 60 работни места за младежи във Враца
© Getty Images/Guliver

Работодатели са обявили близо 60 работни места за младежи до 29 години на състоялата се днес младежка трудова борса във Враца, съобщиха от дирекцията "Бюро по труда" в града.

Борсата бе открита днес от кмета на община Враца Калин Каменов. Повече от 80 младежи, търсещи работа, посетиха щандовете на участващите в нея 15 фирми от Враца, Мездра и Ботевград. Предлаганите работни места са за монтажници на електронни елементи и на дограма, шофьори, продавач-консултанти, заварчици, шлосери, фризьори и други. За поредна година представители на Военното окръжие във Враца представиха и възможностите за кадрова военна служба в Сухопътните войски.

Регистрираните безработни до 29-годишна възраст от общините Враца и Криводол са 410 в края на август, посочи при откриването на младежката борса Маргарита Ангелова, директор на бюрото по труда. От тях 59 на сто нямат специалност, а почти 40 на сто са с основно или по-ниско образование. Ангелова допълни, че предстои да започнат програми за насърчаване на младежката заетост, в които са включени и обучения за квалификация и преквалификация.

Последвайте канала на

Калина Христова
1196 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЖУРНАЛИСТ

2016.09.28 | 22:53

1
„Работодатели обявиха около 60 работни места за младежи във Враца --- Младежи обявиха около 60 работни места за работодатели във Враца…

Добави коментар

Водещи новини