Родилката от "Обеля" оставила бебето голо на студа (видео)

  • 28 септември 2016 08:11

  • 42982
  • 1
Родилката от "Обеля" оставила бебето голо на студа (видео)
©

Новородено бебе беше захвърлено в кв. „Обеля“ в градинката зад блок 239 в София. Детето има шанс да оцелее благодарение на факта, че е било чуто да плаче от жена от блока, която се обажда на телефон 112.

Петрана Михайлова е жената, която намира бебето. В ефира на БТВ тя разказва подробности за шокиращия случай: „Събудих се около 2:00 часа през нощта и чух, че плаче бебе. Извиках полиция, след което слязох долу. Бебето беше голо. Завих го с одеало. Пристигна линейка и го взе. Познавам майката на бебето. Тя живее два етажа над нас. Съседка се е качила в тях каза, че цялата й спалня е била в кръв, имало е и ножица. Когато сме я питали дали е бременна, тя отричаше“.

Новороденото момиченце тежи около 2,4 кг. В момента е в стабилно състояние.

Жената, която се предполага, че го е родила, е 32-годишна. Тя е приета в болница в тежко състояние, със силна кръвозагуба. Жената има още две деца.

Доцент д-р Ралица Василева, началник на Първа АГ уточни, че бебето е настанено в Клиниката по неонатология. „Детето беше прието с хипотермия, но със стабилни жизнени показатели. Бебето е с анемия, направено му е кръвопреливане. То е и на антибиотици. Относително бързо се възстановява. Няма опасност за живота му. Имаме всички основания да смятаме, че няма да има дългосрочни последствия за момиченцето“.

В момента с майката работят психолози.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
42982 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.05 | 11:15

1
Възхищавам се на такива детски организми, които оцеляват въпреки дивотията на родителя.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини