Партньорите на МКС обсъждат възможността за окололунна платформа

  • 27 септември 2016 19:09

  • 2025
  • 4
Партньорите на МКС обсъждат възможността за окололунна платформа
© NASA

Страните-партньори на Международната космическа станция обсъждат възможността за създаването на международна окололунна посещаема платформа, която ще спомогне за осъществяването на полети в дълбокия Космос, заяви главният изпълнителен директор на Ракетно-космическата корпорация "Енергия" Владимир Солнцев по време на конгреса на Международната федерация по астронавтика, IAC-2016 в Гуадалахара в Мексико, съобщи Риа Новости.

"От световната космическа общност бе признат факта, че полетите в дълбокия космос могат да бъдат организирани само в тясно международно сътрудничество. Една международна посещаема платформа ще осигури задачата, свързана с отработването на елементите, системите и технологиите за пилотираните мисии в дълбокия космос", коментира Сонцев, отбелязвайки, че възможността за установяване на такава платформа се обсъжда от космическите агенции от страните-партньори на МКС, пише nauka.offnews.bg.

"Като цяло МКС е много успешен пример за международно партньорство, издържало много изпитания. Неговият опит е безценен, необходимо е да се продължи тази програма както на ниска околоземна орбита, така и в дълбокия космос, " - отбеляза ръководителят на корпорацията.

Последвайте канала на

Novini.bg
2025 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2016.10.02 | 10:22

4
Иска му се на Владимир Солнцев!!!Защото е наясно,че Русия е технологично изостанала и икономически пропаднала!!!Всяка жаба да си знае гьола!!!САЩ ще се занимават с иследването на Космоса,а Русия ще вози домати и краставици до МКС!!!

2016.09.28 | 14:21

2
Тролчо, що не си пиеш хапчетата редовно. Всичко знаеш,от всичко разбираш,но за бръмбарите в главата ти не знаеш.
/sikd

2016.09.28 | 19:44

3
Престанете да ни облъчвате с инфразвук, изроди!

2016.09.28 | 12:16

1
да , добра идея, но само ако ще струва няколко милиарда...междувременно си постройте още колайдери , защото няма гладуващи и мизерстващи....

Добави коментар

Водещи новини