Мария Габриел: Профилът на мигранта непрекъснато се променя

  • 27 септември 2016 11:19

  • 2471
  • 1
Мария Габриел: Профилът на мигранта непрекъснато се променя
©

Профилът на мигранта непрекъснато се променя. Това каза в Брюксел Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, зам.- председател на групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП.

По думите й неговият профил е динамичен и променящ се.

„Профилът на мигрантите, които преминават Средиземноморието през Либия или Италия не е профила на мигрантите, които преминават през Турция и Гърция. През 2013-2014 година се наблюдаваше предимно поток от жени и деца, след това профилът се променяше много рязко към повече мъже, като стигнаха до 70%. Сега профилът е 55% жени и деца, а по- малко мъже.

Профилът е много различен в зависимост от точките, които те влизат в Европа”, подчерта Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. Тя добави,че когато говорим за Гърция или България, сирийските бежанци не са на първо място, предаде "Фокус".

„Имаме повече хора от Афганистан и Пакистан. Различни са причините те да мигрират, а са различни и каналите през, които те преминават. Това, което за мен остава голямо предизвикателство е, че много ни липсва новата Европейска агенция за гранична и брегова охрана, която вече всички знаете ще бъде открита след седмица в България”, каза Габриел.

Тя подчерта, че трябва да се работи с третите страни по отношение на обмена на информация, за да могат да бъдат идентифицирани каналите за трафик на мигранти.

"Защото сега Фронтекс няма такива правомощия. Никой не в състояние да ме убеди, че турските власти не знаят от къде закупуват лодките, фалшивите спасителни жилетки и как се организират. Няма всекидневен постоянен обмен на информация и после да се стига до идентифициране при общи операции”, допълни Габриел. Тя подчерта, че липсва този момент представителите на държавите членки поемайки ангажимент в Брюксел, връщайки се в своите държави да го изпълнят.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2471 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
загрижен

2016.10.10 | 18:57

1
Мария Габриел, ти нали си оправи живота? Остави тази демагогия с емигрантите за другите!

Добави коментар

Водещи новини