Пожар затвори временно магистрала "Тракия" (обновена)

  • 26 септември 2016 13:51

  • 3436
  • 0
Пожар затвори временно магистрала "Тракия" (обновена)
© Булфото

Пожар гори в района на 12-и километър на автомагистрала „Тракия” в посока София. Сигналът за възникналия инцидент е подаден към 13 часа. Пламнаха около 100 дка смесена гора и храсти.

Към 16.00 ч. пожарът беше овладян и почти изцяло потушен. Магистрала "Тракия" беше затворена между 5 и 13 километър и в двете посоки. Полицията отклоняваше движението през Нови хан. Минути след 15.30 часа движението по магистралата вече беше пуснато.

Заради отклоняването на трафика обаче са се образували големи опашки от автомобили. Камион, натоварен със стиропор, се е запалил на 38 километър в посока Пловдив. Там магистралата е затворена, няма пострадали при инцидента, предаде БНР.

Очаква се огънят да бъде окончателно загасен, след което ще започне изясняването на причините. Не се изключва и умишлен палеж, макар че по първоначална информация пожарът е бил върхов и е обхванал клоните на дърветата в района на 12-и километър на магистралата. Общата площ на пожара беше около 100 декара – 20 декара гори и 80 декара сухи треви.

Няма информация за пострадали, макар че пожарът е в местност, позната като Побит камък, в която има къщи. Пламъците на моменти дори стигаха до мантинелата на магистралата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3436 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини