Солун остава блокиран заради стачката на шофьорите

  • 26 септември 2016 13:22

  • 2983
  • 1
Солун остава блокиран заради стачката на шофьорите
© Gettyimages

Десето ден продължава стачката в градския транспорт в Солун. Хората се движат само пеша или с личните си автомобили. В резултат на  има големи задръствания в центъра на града и е невъзможно да се намери място за паркиране.

Жителите на втория по големина гръцки град вече пътуват на автостоп до работните си места. В магазините в центъра рядко влизат клиенти. Единствено моловете предлагат безплатни автобуси. Търпението на гражданите е на предела, предаде БНР. Те обаче не обвиняват стачкуващите, а Министерството на транспорта.

Шофьорите в градския транспорт отказват да застанат зад волана, докато не получат заплатите си за последните три месеца. Тече протестна демонстрация пред централата на компанията. Лидерът на синдиката Димитрис Тсермендис е категоричен, че стачката е безсрочна:

"Не се търси път за решаване на проблемите ни, нито от министъра на транспорта, нито от областния управител. Продължава безхаберието на правителството за работещите в солунския транспорт, за жителите на града и за бизнеса тук. Министърът предлага условия, които са недопустими и не решават кризата", категоричен е той.

От своя страна кметът на Солун – Янис Бутарис се опита да преговаря с шофьорите, но взриви още повече напрежението, като поиска гражданска мобилизация за стачкуващите.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2983 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
демон

2016.09.26 | 17:56

1
Супер сте -ако спрете стачките ще ви ликвидират като нас .

Добави коментар

Водещи новини