Горан криел стъкло във формата на нож в килията си

  • 26 септември 2016 12:44

  • 24207
  • 0
Горан криел стъкло във формата на нож в килията си
© Булфото

Бившият борец Горан Горанов се изправя отново пред съда за нападение срещу надзирател. Това се случва по-малко от месец, след като магистратите постановиха постоянен арест. От прокуратурата са събрали нови доказателства срещу него.

По време на заседанието на 30 август стана известен и нов факт - при претърсване на килията на Горанов е било намерено стъкло, заострено като нож. Освен това задържаният е извършил и друго нападение, докато е излежавал 6-месечната си присъда в затвора в Ловеч. Там пак е нападнал надзирател, пише „24 часа“.

Особеното в делото е наличието на две експертизи с коренно различни заключения. Д-р Пламен Гарвански, който е наблюдавал бургазлията по време на престоя му в Ловеч, е излязъл със заключение, че при нападението на надзирателя, Горанов не е разбирал свойството и значението на действията си и е бил невменяем. След това обаче е назначена тройна експертиза, която пък е достигнала до обратното заключение.

Припомняме, че в края на август съдия Събчо Събев пусна под парична гаранция опасния престъпник. За да предотврати излизането му от затвора, Районна прокуратура Бургас се принуди да ускори разследването на хулиганската постъпка от 13 март и му повдигна обвинение. Горанов има още две висящи производство, по които се очаква да бъде привлечен като обвиняем.

Злоупотреба с наркотици е една от версиите за странно поведение на бившия шампион по борба, който известно време работеше като охранител. След престоя в Ловеч Горан е с коренно променена визия - отслабнал и брадясал. Самият той призна пред съда, че лечението не му е помогнало. Чувал гласове и имал халюцинации.

31-годишният бургазлия се прочу с поредица хулигански прояви и ексцентрични постъпки, заради които си навлече няколко досъдебни производства. През пролетта дори нахлу в една от католическите църкви в Бургас и удари свещеник.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
24207 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини