Родител: Закъснели ремонтни дейности застрашават децата в 86-то ОУ (видео)

  • 26 септември 2016 10:36

  • 2631
  • 2
Родител: Закъснели ремонтни дейности застрашават децата в 86-то ОУ (видео)
©

Ремонтът в 86-то ОУ в с. Владая, район Витоша тече усилено след началото на учебната година. Това се случва и по време на учебните занятия и в междучасията, а децата са принудени да минават покрай строителната техника, за да стигнат до лафката. Това се вижда от кадрите, предоставени ни от нашият читател Васил Николов, чийто две деца учат в същото училище.

Ето какво пише още бащата в сигнала си: „Работи се без обезопасяване с плътни огради, децата си играят между строителната техника, навсякъде има камъни и строителни отпадъци, с които децата си играят и се замерят, има пръст върху плочките и постоянно падат деца и родители, защото е хлъзгаво. Всички деца, за да стигнат до столовата притичват през строителната площадка между машините и работниците“.

„Преди няколко дни камък хвръкна от едната машина и счупи стъклото на багера, стъкла се разхвърчаха навсякъде, а присъстващите ученици се уплашиха“, оплаква се г-н Николов.

По думите му през цялото лято не е започнал ремонтът, а едва сега със стартирането на учебната година. "Това е прецедент“, посочва възмутеният родител.

„Навсякъде ремонтите се правят през лятото, а само при нас стартира след започване на учебната година. Ако ремонта се е правил лятото и не им е стигнало времето е обяснимо, но в случая не е така“.

Освен това в тази сграда се помещавала временно и детската градина, тъй като е трябвало да започне и там ремонт, но това не се е случило. Родителите са принудени, за да си вземат децата от детска градина да преминават през строителната площадка, където рискуват да пострадат“.

„Безобразно е бездействието на ръководството на училището. Вместо да настояват да се работи безопасно, те рискуват безопасността на децата, докато не стане фатален инцидент и тогава да се размърдат“, посочва още Васил Николов.

От училището заявиха, че по независещи от тях обстоятелства ремонтът се извършва едва сега. Оттам уточниха, че се е подменяла канализацията, освен това дворът на училището вече не е разкопан и не представлява опасност за децата. Оттам се надяват скоро ремонтът да приключи.


 


 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2631 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.09.26 | 13:54

1
така е при курвите от герб
Веселин Василев

2016.09.26 | 13:55

2
Винаги е било така - не пиши глупости.

Добави коментар

Водещи новини