Табели ще информират къде се намират градските библиотеки

  • 25 септември 2016 11:48

  • 909
  • 0
Табели ще информират къде се намират градските библиотеки
© Булфото/Архив

Пътят до обществени библиотеки в цялата страна ще бъде обозначен с указателни табели и най-напред това ще стане в Дулово на 28 септември, съобщиха от общината. Същия ден такава инициатива ще има и в Кърджалийската община.

На начален етап инициативата "Пътят към библиотеката" обхваща 650 библиотеки в 166 общини в страната. Библиотеките са снабдени с компютърна техника за безплатен интернет достъп.

Местоположението на читалищни, общински и регионални библиотеки в страната, оборудвани с компютърна техника за безплатно ползване, ще бъде обозначено с указателни табели. В рамките на проекта ще бъдат поставени табели "Библиотека" като част от инфраструктурата от знаци и указания към пътната мрежа в населените места. Целта е да се осигури по-добрата видимост и да се популяризират обществените библиотеки като места, където гражданите могат да ползват безплатно интернет, информационни ресурси и електронни услуги. За хора без собствен интернет, особено в по-малки и отдалечени селища, много често библиотеките са единствените места за достъп до глобалната мрежа.

Инициативата се осъществява от фондация "Глобални библиотеки - България" с подкрепата на общините в страната и с финансиране на Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" - САЩ. В рамките на проекта ще бъдат поставени указателни табели до над 900 библиотеки, снабдени с компютърна техника. Фондация "Глобални Библиотеки - България" е приемник на програмата "Българските библиотеки - място за достъп до информация и комуникация за всеки" в рамките на която 960 библиотеки в цяла България бяха оборудвани с компютърна и комуникационна техника за безвъзмездно ползван

Последвайте канала на

БТА
909 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини