Ципрас призова за солидарно разпределение на тежестта на бежанската криза

  • 24 септември 2016 17:16

  • 4298
  • 1
Ципрас призова за солидарно разпределение на тежестта на бежанската криза
© Getty Images/Guliver

Гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли заяви днес във Виена, че управлението на потока от бежанци и мигранти не би трябвало да се смята за проблем на страните, които ги приемат първи, или на държавите по балканския маршрут, а да се решава колективно, предаде агенция АНА-МПА.

На международна среща във Виена, посветена на защитата на външните граници на ЕС, Ципрас подчерта, че въпросът за мигрантите трябва да се решава съгласно международното законодателство, и призова за солидарно и справедливо разпределение на тежестта на мигрантската криза.

Гръцкият премиер оцени, че прилагането на споразумението между ЕС и Турция е от огромно значение, и изтъкна, че Гърция е доволна от сътрудничеството с Анкара, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4298 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Nabludatel

2016.09.25 | 16:30

1
Nalapa okolo 80 milyrda pomocht ot EC i cega varti zadnika,a nie c 160 milyona ce fukame.EVROPA zagiva,tezi po vicokiter etaji jiveyt v drug cvyt,no koito plachta i ochte mnogo chte plachta co obiknovenite xora....

Добави коментар

Водещи новини