Знаци, че лятната ти свалка ще преживее есента

  • 22 септември 2016 21:28

  • 2859
  • 1
Знаци, че лятната ти свалка ще преживее есента
©

Няколко горещи, потни, страстни нощи по-късно в главата ти започва да се прокрадва мисълта – дали това е просто безобидна свалка или има потенциал да прерасне в истинска връзка, когато шотовете текила и морският бриз не замайват главите ви? Нека проверим, пише cosmopolitan.bg.

1. Можете ли не само да правите секс, но и да водите истински разговор?

Полезно и интересно определение на термина „лятна свалка“ взимаме от речника Urban Dictionary: “сексуално приключение без обвързване и драма, което трае само през лятото“. Но ако ти търсиш нещо повече от сексуално приключение, може би е време да се запиташ дали би искала да си прекарваш време с този мъж, ако възможностите да правите секс не съществуват. Ако това ти се струва скучно, кой би предположиш, че предпочиташ да си говориш с оператора на кабелната си телевизия за месечната си сметка, отколкото с лятното си увлечение, значи не ти се иска да имаш връзка с него.

2. Двамата имате ли едно и съща визия за връзките?

Ти не искаш сериозно обвързване. Той, от друга страна, е готов веднага да се пренесе у вас и да се „загнезди“ там поне до пролетта. Здравей, конфликт! Дори да продължите да се виждате, ако партньорът ти иска повече от теб, отколкото си способна или готова да му дадеш (или обратното), важно е да поговорите за тези неща по-рано, за да не ви се налага да правите компромиси след това.

3. Дори да не усещаш пеперуди в стомаха си сега, смяташ ли, че те могат да „запърхат“ след време?

Това е интересна дилема и тя не е свързана само с летните свалки, но и до голяма степен с бързо разрастващата се култура на онлайн срещите. Хората се виждат с кой ли не и си тръгват също толкова бързо, ако не усетят, че човекът срещу тях е 100% „техния“ човек. Ако си в нова връзка, съветваме те да се замислиш дали ти усещаш сериозни искри още в началото и ако не е така – дали има потенциал чувствата ти да станат по-силни с времето. Разбира се, има случаи, когато си абсолютно убедена, че химията между теб и отсрещния човек не съществува. Но ако усещаш дори минимален потенциал, струва си да дадеш шанс на случващото се да се превърне в нещо по-сериозно. Поправете ни ако грешим, но някои от най-добрите връзки започват с репликата „Д излизам с този? Никога“, последвана от „Ние не се срещаме сериозно, просто правим секс“ и накрая „Уау, това е нашата втора годишнина заедно“.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2859 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.24 | 15:23

1
Знаците са ако теста за бременност се окаже положителен

Добави коментар

Водещи новини