Дни на българския фолклор в София (снимки)

  • 22 септември 2016 13:35

  • 4001
  • 1
Дни на българския фолклор в София (снимки)
© Булфото

„Дни на българския фолклор в София“ се провеждат от 22 до 25 септември на голямата поляна в Южния парк в София.

Събитието започна в Деня на българската Независимост с мащабна кампания за раздаване на 13 000 знамена, изработени от голямото Роженско знаме с размери 26 х 300 м. и обща площ 7 800 кв.м. Всеки дошъл на място преди официалното откриване на събитието, можа да отнесе със себе си частица от най-българския символ. Организатор на събитието е Фондация „Наследство в бъдещето“ в партньорство със Столична община.

Мотото на събитието: „България гостува на столицата“ отразява идеята на организаторите да съберат на едно място богатството и многообразието на българския фолклор. Концертната програма всяка вечер ще представя едни от най-добрите ансамбли в България, като на сцената ще се изявят и изтъкнати индивидуални фолклорни изпълнители.

Фестивалната програма в четирите дни на събитието ще представи също и едни от най-добрите участници от Национален фолклорен конкурс „Рожен“ 2016.

Програмата ще включва и музейни експозиции, атрактивни демонстрации на занаяти, кулинарни зони с характерни ястия от отделните краища на страната и специално обособена детска творителница с интерактивни занимания за различни исторически периоди на България.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4001 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
истината

2016.09.26 | 10:32

1
ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ… С цел предстоящо обявяване България за 16-та Република на СССР, са забранявани автентични български ритуали? Древният тракийски езически ритуал „Кукерите”е бил забранен по причина за „маскиращи се диверсанти”Сегашните кукери са маскарадна атракция…

Добави коментар

Водещи новини