Австрийски политик се оправдава, че не е наркоман

  • 21 септември 2016 16:51

  • 822
  • 0
Австрийски политик се оправдава, че не е наркоман
© Булфото (архив)

Лидерът на австрийската крайна десница публикува свой тест за наркотици, за да опровергае слуховете, че е наркоман, предаде Франс прес. Това става няколко седмици, след като кандидат-президент заклет пушач публикува резултатите от медицинския си преглед, в който се казва, че белите му дробове са в чудесно състояние.

"Резултатите няма да изненадат противниците му, които сами не вярваха на тези грозни и недостойни слухове, но искаха да дискредитират каузата ни", написа във Фейсбук лидерът на Партията на свободата Ханс-Кристиан Щрахе.

Медицинските доклади на двама лекари потвърждават, че 47-годишният бивш зъботехник не е употребявал наркотици през последните месеци. Щрахе обяснява с документи, че са му взети проби от косата пред нотариус и свидетели. Той вече е минавал тест за наркотици в миналото.

Щрахе бе неотдавна призован към медицинска прозрачност от главния редактор на австрийски седмичник. Той заедно с цялата австрийска преса широко коментира решението на 72-годишния независим кандидат за президент Александър ван дер Белен, който в края на август разреши на лекаря си да публикува и да коментира резултатите от медицинския му преглед.

Последвайте канала на

БТА
822 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини