Варненският съд допусна екстрадицията на казахстанска гражданка

  • 20 септември 2016 17:09

  • 1176
  • 0
Варненският съд допусна екстрадицията на казахстанска гражданка
©

Варненският апелативен съд допусна екстрадицията на казахстанската гражданка Тамилла Кратт, която ще бъде съдена в родината си за измама, съобщиха от пресцентъра на съда.

Жената /42 г./ е била обявена за международно издирване през юли тази година от властите в град Алмати. Когато е установено, че тя е във Варна, с решение на съда е задържана под арест за срок от 40 дни. През този период е постъпило искане от Казахстан за екстрадицията на Кратт.

Срещу жената и съпруга й е образувано наказателно производство за криминални престъпления, извършени през 2007-2009 г. в Алмати. Според обвинението двамата са заграбвали чуждо имущество чрез измама, като вземали пари от хора, обещавайки им да доставят автомобили от САЩ. Така семейството припечелило по незаконен път 30 223 830 казахстански тенге /около 157 000 лв/.

Според Апелативния съд екстрадицията на Кратт е допустима, тъй като няма основания да се предположи, че тя ще бъде преследвана на основание раса, религия, етническа принадлежност или политически убеждения. Обвиненията срещу нея са за криминални престъпления, за които освен това не се предвижда смъртно наказание.

Решението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1176 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини