Майката на болния Мустафа щяла да отиде да го види (обновена)

  • 20 септември 2016 16:00

  • 57027
  • 3
Майката на болния Мустафа щяла да отиде да го види (обновена)
©

Държавната агенция за закрила на детето се е самосезирала за случая с 9-годишния Мустафа. Момчето е болни от левкемия и от месец не е посещаван от свои роднини в Пловдивската болница.

Председателят на агенцията Офелия Кънева каза за БНР, че родителите не са изоставили детето, а нямат финансова възможност да останат при него.

В Пловдив десетки граждани се отзоваха на призива на лекарите и донесоха дрехи, играчки и лакомства на детето, което остава само в Детското отделение на Университетската болница "Св. Георги". Мустафа е за втори път в детската онкохематология след като през 2015 година му е поставена тежката диагноза, минава химиотерапия и е бил стабилизиран. Доведен е повторно този юли, след рецидив на болестта и влошаване на състоянието.

В момента той е стабилизиран, лечението с химиотерапия продължава, но е тъжен и самотен, казва д-р Ангелина Стоянова. "В болничната документация няма точен адрес, а на оставения телефон никой не отговаря. Семейството има още четири деца и живеят в крайна бедност. В началото, когато постъпи юли месец, майката беше при него, след това и бабата", обяснява д-р Стоянова. Затова според лекарите не може да се твърди, че момченцето е изоставено. "Не плаче, но е тъжен на моменти, особено в началото като остане сам. Вече посвикна", допълни Стоянова.

В болницата полагат всички необходими грижи за детето, макар комуникацията да се осъществява трудно, защото момченцето говори и разбира слабо български език. Със случая са ангажирани "Социални грижи" и Отдела за закрила на детето.

По-късно днес стана ясно, че 22-годишната майка на 9-годишния Мустафа вероятно ще се върне при него. Джейлян Халилова е била открита в Кърджали по-рано днес, след което е тръгнала към Пловдив, за да види детето си. Това съобщава зам.-кметът по социални дейности в община Крумовград Неждие Акиф пред Дарик.

22-годишната Халилова има още 3 деца - 7-годишната Берибан, 2-годишният Орхан и Осман, който е на 1 година. Джейлян Халилова е живяла на семейни начала с бащата на Мустафа. В последно време живеела в с. Славяново, община Харманли.

Изготвя се заповед, чрез която децата ще бъдат преместени в Център за настаняване от семеен тип в Кърджали.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
57027 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.09.21 | 19:56

3
да ви го начукам на лайняните новини

2016.09.21 | 19:56

2
За българче ли става въпрос?? Не ме мразбирайте погрешно но, това дете можеше да е едно нормално дете ако майка му не беше го родила на 13 години (22-9=13). Явно баща и я е продал за 1-2 кози и после педофила- мъж си е свършил работата. А къде са тук законите на България??
Кирил Александров

2016.09.21 | 19:55

1
Тази жена е кучка!

Добави коментар

Водещи новини