Общините си поделят 4,6 млн. лв. за образование

  • 20 септември 2016 11:25

  • 1017
  • 0
Общините си поделят 4,6 млн. лв. за образование
© Булфото (архив)

4,6 млн. лв. са одобрени по бюджетите на общините за развитие на образованието. Решението беше гласувано на днешното правителствено заседание.

Средствата са предвидени по бюджета на МОН за финансово осигуряване на дейности по националните програми „Оптимизация на училищната мрежа“, „Ученически олимпиади и състезания“, „Осигуряване на съвременна образователна среда“, „Без свободен час в училище“ и „Достъпно и сигурно училище“.

С тях ще бъдат оборудвани учебни кабинети за професионална подготовка и учебно-производствени бази на училищата, ще се ремонтират учебни кабинети за професионална подготовка, ще бъдат осигурени учебни видеофилми и софтуерни продукти, както и транспортни средства за провеждане на училищни практики в реална работна среда.

Също така се финансират дейности, свързани със закупуването на обзавеждане, консумативи и материали, книги и игри. По националната програма „Достъпно и сигурно училище“ се отпускат средства за проектиране и изграждане на покрити рампи, адаптиране и изграждане на санитарни възли, както и ремонт на прилежаща инфраструктура.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1017 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини