Отстраниха главния архитект на Пловдив

  • 19 септември 2016 15:45

  • 2886
  • 2
Отстраниха главния архитект на Пловдив
© Булфото

Окръжният съд в Пловдив отстрани от длъжност главния архитект на общината Румен Русев. Това стана по искане на прокуратурата.

Русев е обвинен в извършване на незаконни действия в обхвата на защитена територия. Той е издал разрешително за строеж за тютюневия склад на улица "Одрин" 8 в града. В началото на март започна събарянето на сградата, която е паметник на културата.

В залата Русев заяви, че е невинен.

В мотивите на съда се посочва, че има опасност, ако той остане на поста си да има възможност да повлияе на множество свидетели, които са разпитвани или предстои да им се вземат показания, във връзка с обвинението, повдигнато срещу архитект Русев.

Разследването по случая още продължава, като се събират доказателства и за корупционна дейност от страна на главния архитект. Има вероятност да бъдат повдигнати обвинения на още 2 длъжностни лица от община Пловдив.

Решението на съда ще бъде обжалвано, стана ясно след заседанието.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2886 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кико

2016.09.19 | 20:22

2
В затвор трябва да е
Родопчанин

2016.09.19 | 20:22

1
Браво! Крайно време е всички главни архитекти да носят пълна отговорност. Няма ли кой да провери и арх.Пищалова -Чепеларе и арх.Шамаранова-Смолян, които съсипаха Пампорово и си напълниха гушките за издадените разрешителни ....???

Добави коментар

Водещи новини