Учим се от Пекин на по-добро образование

  • 19 септември 2016 15:32

  • 1052
  • 1
Учим се от Пекин на по-добро образование
© Народно събрание, пресцентър

Сътрудничеството в областта на културата и образованието е била основна тема на срещата на заместник-председателя на Народното събрание Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в с ректора на Пекинския университет за чужди езици и култури проф. Пън Лун, съобщиха от пресцентъра на парламента.

"Впечатлен съм от дейността на вашия университет, който е известен и като малък модел на организация на обединените нации", отбеляза Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Той посочи, че университетът е средище на китайската култура и език и от създаването си досега има повече от 160 хиляди студенти от над 300 страни в света.

Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в подчертал, че за популяризирането на китайския език и култура в България водеща роля има Софийският университет "Св. Климент Охридски", където е създаден институт Конфуций.

"Между България и Китай има традиционно добри отношения, които са не само между парламентаристите и правителствата на двете страни, но и между двата народа", заяви проф. Пън Лун.

Той запозна зам.-председателя на Народното събрание с идеята през следващата година в България да бъде организиран форум, на който преподаватели от различни университети и специалисти да обсъдят възможностите за задълбочаване на двустранните отношения между България и Китай и взаимното познаване на нашите богати истории и култури.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1052 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2016.09.19 | 18:40

1
ти да видиш, учим се от комунистически китай. че нали всичко най добро идваше от западната демонкрация?

Добави коментар

Водещи новини