Мъж заля с бензин входа на жилищна кооперация в центъра на Бургас и я запали

  • 18 септември 2016 16:51

  • 25634
  • 2
Мъж заля с бензин входа на жилищна кооперация в центъра на Бургас и я запали
© Novini.bg

Мъж се подпали жилищна кооперация и гараж в центъра на Бургас. Сградата, която се намира на възловата улица "Св. св. Кирил и Методий", лумнала в пламъци в партерния етаж около 6,30 ч. Б. Ч. запалил входната врата и един от гаражите, когато полицаи от Четвърто РПУ и униформени от спецчастите го арестували. Бързата им намеса предотвратила разрастването на пожара в ранните часове на неделния ден, когато хората още спели, съобщава "Труд".

65-годишният Б. Ч. навремето бил наследник на имота, но не получил желаната част от парцела и се настроил срещу живущите на пъпа на морския град. Самият той обитавал панелка в жк „Меден рудник“.

Пироманът пъти идвал и крещял под прозорците на хората.

В деня на палежа той отново отишъл с туба бензин и полял входа на кооперация и гаража. Съседите обаче го видели и прогонили, после се обадили в полицията.

Б. Ч. е бил задържан в дома си час по-късно от служители на реда. Впоследствие е настанен в Центъра за психично здраве. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
25634 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Петър

2016.09.26 | 08:24

2
Комунистите отнеха имотите на хората, техните деца ги "приватизираха", "не корумпирания" български съд им ги узакони..... а наследниците на истинските собственици, ако са имали късмет, са натъпкани в панелки в крайните квартали на града.

2016.09.21 | 15:43

1
В панелки и в ... центъра за психично здраве...

Добави коментар

Водещи новини