Раздадоха годишните награди на София за постижения в културата (снимки)

  • 18 септември 2016 15:18

  • 7442
  • 2
Раздадоха годишните награди на София за постижения в културата (снимки)
© Булфото

За поредна година раздадоха годишните награди за култура на София. Церемонията по връчването на годишните награди беше открита от кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Тя засвидетелства своето уважение към творците на София и честити празника на софиянци.

Специалната награда за цялостно творчество, изключителни постижения и принос бе връчена на Михаил Белчев.

Миналогодишният носител на наградата за литература – младият писател Александър Шпатов връчи тазгодишния приз на “Перото”. Д-р Ия Петкова – ръководител направление “Стратегическо развитие, външни комуникации и продуцентски център” на НДК.

Наградата за театър отиде при Катя Петрова – за режисурата на спектакъла “Роня – дъщерята на разбойника” в театър София. Райна Кабаиванска бе удостоена с приза в категория “Музика” – за приноса й за развитието на млади оперни певци в България и чужбина в майсторските й класове. В областта на изобразителното изкуство наградата взе Николай Майсторов – за изложбата “Сто икони по сто сонета” в галерия “Райко Алексиев”. Филмът “Каръци” на режисьора Ивайло Христов бе удостоен с наградата за кино, а предаването на БНТ “Библиотеката” с водещи Андрей Захариев и Георги Ангелов получиха наградата за журналистика. Фестивалът за съвременен танц и пърформънс “Антистатик”, който се провежда и в ДНК, грабна приза за развиване и съвременни жанрове в изкуствата. Наградата на журито отиде при фотографката Десислава Кулелиева за двете й изложби “Детайлите на София” и фотоалбума “София в детайли”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7442 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
а младите

2016.09.20 | 01:05

2
Аман от пишман барда, дето постоянно дава интервюта, които май не интересуват никого и с жена си пълни страниците на жълтите вестници за да не го забравят случайно! Дали си плаща за всички рекламни бордове в София , рекламиращи поредния му "грандиозен" юбилеен концерт, или това се дължи на топлите връзки на главната експертка жена му, работеща в дирекция за култура на Столична община? И не са ли тези хора в дълг към младите и талантливите, които напускат омерзени от постоянното награждаване на вече доста старите и изхабени образи, които би трябвало да зваят кога да се оттеглят достойно?

2016.09.19 | 05:16

1
агония....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини