Определени са летните номинации за литературната награда "Хеликон'2016"

  • 16 септември 2016 11:32

  • 1361
  • 0
Определени са летните номинации за литературната награда "Хеликон'2016"
© GettyImages/Gulliver

Определени са летните номинации за литературната награда "Хеликон'2016". Трима автори за първи път се включват в престижната надпревара, съобщават организаторите.

"Заливът на Ифигения" от Костадин Костадинов ("Пан"), "Живот на половини" от Антон Терзиев ("Жанет 45") и "Аз още броя дните" на Георги Бърдаров ("Сиела") са трите книги номинирани на лятната сесия за наградата за нова българска художествена проза "Хеликон".

Такова е решението на журито в състав Димитър Шумналиев, председател, Албена Стамболова, Катя Атанасова, Анри Кулев и Юри Лазаров. И трите номинации са първи за авторите.

Костадин Костадинов е издател и писател. По първата му белетристична книга "Резерват за розови пеликани" режисьорът Ивайло Джамбазов създава едноименния филм (2003 г.), носител на две награди.

Антон Терзиев е художник и писател.

Автор е на стихосбирката "Никакъв портрет за художника" (2007 г.) и на сборниците с разкази "Ърбан йога за начинаещи" (2008 г.), "Местни герои" (2010 г.) и "Всичко е включено в цената" (2012). Носител е на награди и в двете области.


Георги Бърдаров е университетски преподавател по социално-икономическа география и писател. Романът "Аз още броя дните" е победител във формата на БНТ "Ръкописът" (2015 г.).

Номинациите ще бъдат връчени на 20 септември от 18.00 часа в книжарницата "Хеликон България" на булевард "Цар Освободител" 4.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1361 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини