Изтеглят от пазара близо милион смартфони

  • 16 септември 2016 09:26

  • 4781
  • 0
Изтеглят от пазара близо милион смартфони
© forbes.com

Американската Комисия за защита на потребителите официално нареди близо един милион смартфони Самсунг Галакси Ноут 7 (Samsung Galaxy Note 7) да бъдат изтеглени от пазара заради риск от експлозия или възпламеняване на батерията, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. САЩ са първата страна, освен Южна Корея, в които моделът Галакси Ноут 7 бе изтеглен от пазара.

Комисията за защита на потребителите съобщи, че досега в САЩ са регистрирани 92 случая с повреди на батериите, 26 от тях експлозии, предизвикали изгаряния.

Преди това Самсунг доброволно изтегли от пазара този модел смартфони след като няколко десетки от продадени общо 2,5 милиона избухнаха или се възпламениха, посочва АП.

Самсунг обеща да замени тези телефони, но замяната бе отложена, докато регулаторите обсъдят създалата се ситуация.

Председателят на Комисията за защита на потребителите в САЩ Елиът Кей каза, че сега на хората, които са купили този модел смартфони, ще бъде предложено да изберат между пълно възстановяване на парите или замяна на телефона. Те могат да се свържат със Самсунг и да проверят по номера, изписан на гърба на телефона, дали той е от застрашените модели.

Служители от Управлението за безопасност на авиацията предупредиха пътниците в самолетите да не включват или зареждат телефоните си по време на полет, добавя АП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4781 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини