Харесайте facebook страницата ни

Миньори от фалирал рудник искат помощ от Бойко Борисов

Отворено писмо със зов за помощ до премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... към профила , омбудсмана Мая Манолова и областния управител на Бургас Вълчо Чолаков изпратиха миньорите от фалиралия рудник „Черно море" край Бургас.

Те настояват министър-председателят да се намеси, за да се прекрати процедурата за продажба на ведомствените жилища, които обитават.

„Очаквахме, че държавата в лицето на НАП-Бургас, ще прояви загриженост и разбиране за ситуацията, в която попаднахме не по наша вина. Многократно сме настоявали пред бившите ръководства на мината да ни продадат обитаваните и поддържани от нас ведомствени жилища. С публичната продажба на тези построени в средата на миналия век жилища, държавата в лицето на НАП няма да покрие многомилионните задължения, натрупани от бившите собственици на мината", пишат служителите от рудника.

В сградите има детска градина, а в домовете живеят хора с 90% и 100% процента инвалидност. „Предлагаме тези сгради да се предоставят на държавата и общината, вместо да се продават, защото изпълняват социални функции", пишат още миньорите и настояват за справедливост.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
мич (гост)
02.09.2016 | 09:00

От змия п...а и от Борисов помощ.

Рейтинг:
 
0
Врачката (гост)
02.09.2016 | 10:17

Бойко ще има същата съдба като Дилма Русев ......

Рейтинг:
 
2
 
Добави Коментар