Откриха връзка между тиганите и сексуалното здраве на мъжете

  • 31 август 2016 16:39

  • 4036
  • 0
Откриха връзка между тиганите и сексуалното здраве на мъжете
©

Мъжете могат и да не подозират, но в кухните им се спотайва ненадеен враг на сексуалното им здраве - тиганите с незалепващо покритие, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от датско проучване.

Въпросната посуда често съдържа перфлуорооктанова киселина, която може да навреди на качеството и количеството на семенната течност. Изследване на проби от кръв и семенна течност, направено в Дания и обхванало 105 мъже, показва, че при онези от тях, които са били изложени на действието на повишени количества перфлуорооктанова киселина, са отчетени аномалии в спермата.

Специалистите предупреждават, че излагането на действието на опасния химикал се свързва и с по-сериозни проблеми като безплодие и тумори на тестистите.

Препоръката на експертите е тиганите с незалепващо покритие да бъдат заменени със съдове от неръждаема стомана или чугун. Ако мъжете планират да настроят половинките си за интимност с гледане на романтичен филм и похапване на пуканки, е по-добре да помислят отново.

Експертите напомнят, че същият опасен химикал се съдържа и във вътрешното покритие на пликчетата с пуканки за микровълнова.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4036 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини