Кристалина Георгиева: Прави се жалък опит да бъда оклеветена (обновена)

  • 31 август 2016 16:30

  • 9515
  • 11
Кристалина Георгиева: Прави се жалък опит да бъда оклеветена (обновена)
© Булфото (архив)

Разбирам с изумление, че се прави жалък опит да бъда оклеветена.

Това написа в личния си профил във Фейсбук вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. "От тази сутрин се разпространява и-мейл, уж изпратен от моя офис, във връзка с кампанията за избор на Генерален секретар на ООН. Въпросният "препратен и-мейл" е груба фалшификация, със съдържанието на която нямам нищо общо. Призовавам авторите на тази отвратителна компроматна атака да се въздържат от разпространяване на лъжи и заблуди", пише още Георгиева.

Въпросните и-мейли, разпращани от някоя си Радмила Недева с поща с окончанието на европейската комисия. В него има 36 опорни точни за оклеветяването на Ирина Бокова в социалните мрежи. Мейлът започва така: "В приложен файл Ви изпращам насоки за коментари в социалните мрежи по темата – избор на генерален секретар на ООН. Както знаете, г-жа К.Г. следи отблизо надпреварата за наследник на Бан Ки-мун и насоките са съгласувани с нея. Независимо от формалната номинация на официален български кандидат, тя счита, че има потенциал и възможности за тази позиция. Вероятно сте запознати от медиите с мненията на дипломати, политици и експерти, които подкрепят издигането й като нова кандидатура на жена от Източна Европа.

За да подкрепим този вариант, трябва да продължим кампанията в социалните мрежи, с която да наложим името й като потенциален нов кандидат. В приложение ще намерите текстове за възможни постове под статии в електронни сайтове и в социалните мрежи (самостоятелни, с линк към подходяща статия или като и коментари под чужди постове), свързани с протичащата в момента процедура за избор в ООН. Разчитаме да ги публикувате в групи с политическа или друга насоченост във Фейсбук, както и да ги адаптирате и разпространявате и в други социални мрежи, съобразно спецификата им – Тwitter, Instagram, My Space, LinkedIn и т.н. Отчитането на постовете Ви ще бъде извършвано от специално наета за целта фирма, въз основа на което ще бъде извършвано и заплащането на Вашите услуги", завършва и-мейлът, като следват 36 примерни клевети по адрес на Ирина Бокова.

От ЕК също взеха отношение по случая, като разпространиха следното съобщение: "Службата за цифрова сигурност на Европейската комисия, която проверява случая, информира, че въпросният имейл НЕ Е изпратен от сървърите на комисията (компютърните системи на ЕК НЕ са хакнати), а от сайт за изпращане на фалшиви мейли (email spoofing), регистриран в Чехия. Според тях става въпрос за зложелател, който се опитва да се представи за друго лице, за да злепостави вицепрезидента Георгиева и Европейската комисия. Техническата информация, която имейлът съдържа, позволява той да бъде проследен до чешкия сайт emkei.cz, който често се използва за изпращане на фалшиви мейли и е бил използван и преди за подобни атаки, срещу членове на ЕК", завършва съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9515 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2016.09.11 | 15:22

9
Георгиева е продажна к,урва ! Боклук на боклуците на американска ясла ! Не си е мръднала пръста за българите тази мазна пачавра !

2016.09.11 | 15:22

11
Даже и като трол проявяваш некадърност. Защо ти плащат?

2016.09.11 | 15:22

10
От майка ти по-голяма курва няма и ти си го знаеш, червен боклук !

2016.09.11 | 15:21

7
Русия води хибридна воина спрямо България !!!​ Във всяка европеиска държава има руски партии на хранилка от кремъл !!!

2016.09.11 | 15:21

8
Само тук всички партии са на кремълска хранилка...
pavle delibashich

2016.09.11 | 15:21

5
КОМУНИСТИЧЕСКА СВИНЯ АГЕНТ НА ДС ЦИОНИСТКО-КОМУНИСТИЧЕСКА ГМЕШ

2016.09.11 | 15:21

6
А ти си най обикновена свиня.

2016.09.11 | 15:21

4
Въпросната еврокомисарка предложи в Българските села да се заселват араби ( беженци ) и така щяла да се реши кризата с тях в ЕС каза го в интервю и най верятно Б.Б. ще ги направи под нстиска на Меркел
Стоян

2016.09.11 | 15:21

3
Георгиева, ти си един от най-големите национални предатели в историята на България!!! Гний в ада!!! НЕ СЪМ ПЛАТЕН, ПРОСТО НЕ СЪМ СЛЯП И НА ПОЛИТИЧЕСКА ХРАНИЛКА!!!

2016.09.01 | 10:53

2
Жалка си ти, лелче гнусно!

2016.09.01 | 10:39

1
Изобщо няма вид на партиен секретар другарката...

Добави коментар

Водещи новини