Децата се вълнуват от външния си вид още от 3-годишна възраст

  • 31 август 2016 13:49

  • 2868
  • 0
Децата се вълнуват от външния си вид още от 3-годишна възраст
© Getty Images/Guliver

Децата започват да показват признаци, че не харесват външността и телата си още от 3-годишна възраст, съобщи в. "Индипендънт". Това показват резултатите от ново проучване, проведено във Великобритания от Професионалната асоциация за грижи за децата в ранна възраст (PACEY) сред професионални детегледачи.

Резултатите показват, че в 71% от служителите в детски заведения смятат, че подрастващите започват да се тревожат за външността си от все по-ранна възраст. Една трета от персонала в детските градини и началните училища са чували дете да се самоопределя като "дебело", а 10% са чували дете да споделя, че се чувства грозно. Една четвърт от участниците в проучването твърдят, че все по-често деца на възраст между 3 и 5 години "не се чувстват удовлетворени от външния вид и телата си". При децата на възраст между 6 и 10 години тази цифра почти се удвоява.

Повече от половината специалисти казват, че момичетата обръщат много по-голямо внимание на външния си вид от момчетата.

Резултатите от изследването сочат, че тревогите за външния вид и теглото започват още преди детето да е тръгнало на училище, като се подчертава фактът, че малчуганите стават неуверени на все по-ранна възраст.

Сега учените настояват да се направят по-обширни изследвания в областта, за да се установи ролята на телевизията, снимките и илюстрациите в книгите за този нарастващ проблем.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2868 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини