Филмът “Маймуна” заснет само за 45 снимачни дни

  • 31 август 2016 12:27

  • 3939
  • 1
Филмът “Маймуна”  заснет само за 45 снимачни дни
© Фейсбук

Филмът “Маймуна” е сниман с подкрепата на Национален филмов център и по-специално сесията за нискобюджетно кино. Финансовата помощ възлиза на 300 000 лева, а филмът е заснет за 45 снимачни дни през лятото на 2015-та. Работното заглавие е “Баща ми, майка ми, сестра ми”, но по-късно е сменено с по-краткото и атрактивно “Маймуна”.

Преди началото на снимките актьорите в главните роли са събрани и ги вкарани в една от онези заключени стаи, от които имаш час да излезеш. С общи усилия те успяват в последния момент да намерят изхода, а след един час заедно вече е ясно, че са чудесен екип.

Юлиан Вергов и Димитър Коцев – Шошо работят заедно още от детската градина, където са в една група и взимат участие в представления в ролята на зайчета, калинки и минзухари. За доказателство на този период от тяхното професионално развитие има снимков материал.

В ролята на Камен е Любомир Милушев, който съвсем сам изпълнява всички свои каскади като скокове, катерене по покриви и фасади на сгради. Той е състезател по паркур и месец след снимките замина за Санторини, където се провежда едно от най-атрактивните състезание в този спорт.

При подбора на актьори, които да бъдат поканени за кастинг режисьорът отхвърлил Ани Пападопулу, защото “не си я представял в подобна роля”. Кастинг директорът Мила Парушева въпреки всичко я поканил. Още при първото гледане на видео пробите режисьорът вижда Ани като идеална за ролята и си посипва главата с пепел.
Когато след дългия няколко месеца кастинг са се оформили двойките майка-дъщеря за филма, с изненада открили, че Ани е майка на Али, а Радена на Радина.

“Маймуна” печели наградата на публиката на София Филм Фест, а екипът дори не знаел, че участва в съревнованието на тази награда. Научили го от плакат пред кино Люмиер, докато течала прожекцията на филма.

Във филма има своето поредно специално участие и писателят Чарли Парушев, който се появява както в “Лора от сутрин до вечер” така и в епизод от сериала “Четвърта власт” режисирани от Димитър Коцев - Шошо. Друг непрофесионален актьор, участвал и в предишни проекти на режисьора е скандалният тенор Георги Петров, уволнен от хор “Йоан Кукузел” след конфликт с Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Ролята на му е на диригент в кома, когото хористите опитват да върнат към живота с песни. По време на снимките той толкова се вживява в ролята си, че заспива и започва да хърка в кадър.

В два от епизодите на филма се вижда жилищен блок с красиво изрисувана стена. Този блок е подбран след огледи за локации заради своето позитивно излъчване в обичайно сивата градска среда. Търсейки апартамент, в който един от героите да се прибере през прозореца по случайност избираме точно дома на художника на този прекрасен графит.

Последвайте канала на

Novini.bg
3939 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.03 | 18:03

1
Поредният "шедьовър" на съвременното българско кино?

Добави коментар

Водещи новини