Въпреки затварянето на Балканския маршрут, районът остава рай за каналджиите на хора

  • 31 август 2016 10:36

  • 2798
  • 1
Въпреки затварянето на Балканския маршрут, районът остава рай за каналджиите на хора
© gettyimages (архив)

Въпреки затварянето на така наречения Балкански маршрут за имигрантите, районът остава златна мина за каналджиите, коментира британският в. Гардиън.

Затварянето на пътя от Гърция през Македония и Сърбия към Европейския съюз бе обявено през март 2016 г. Независимо от това, трафикантите на хора от горещите точки на планетата не могат да се оплачат от спад на печалбите. Тук е рай за хората, които се занимават с нелегално прекарване на човешки същества. "Европа създаде много работа на каналджиите", каза 26-годишният дърводелец от Сирия, наричан Ахмед Тарик пред медията.

Кандидатите за убежище предпочитат пътя през балканските държави по една основна причина - гръцките граничари проверяват много сериозно пристигащите от Турция имигранти, пояснява лондонската медия.

За изминалите пет месеца в ЕС през Сърбия са пристигнали 24 790 азиатци и африканци. Въпреки че има известен спад в броя на бежанците в сравнение със същия период на 2015 г., имиграционният натиск спрямо ЕС остава висок, пише още Гардиън.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2798 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
няма как

2016.09.02 | 20:27

1
при положение,че е държавна политика и се налага от "господарите."

Добави коментар

Водещи новини