Прокуратурата влиза в кучешкия приют в Кърджали

  • 31 август 2016 09:48

  • 1564
  • 1
Прокуратурата влиза в кучешкия приют в Кърджали
© Булфото/Архив

Прокуратурата в Кърджали ще проверява приюта за безстопанствени кучета в града край Арда след сигнал на гражданин за жестоко отношение към животните там. Повод за проверката станаха снимки на мъртво куче, което според организацията за защита на животните "Четири лапи" е направена в кърджалийския приют.

Не спират да валят и  жалбите на гражданите, че от приюта не прибират бездомните кучета в Кърджали.

От Районната прокуратура съобщиха пред "Дневник", че заяви, че проверката е започнала преди седмица след сигнал по телефона от местен активист. Вече са снети обяснения от доброволците, които се грижат за животните.


Проверката се очаква да приключи в двумесечен срок, като по закон той може да бъде удължен с още месец. Районният прокурор на Кърджали добавя, че държавното обвинение е започвало

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1564 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Очакването е надежда

2016.09.02 | 17:21

1
Бяхме с жената една седмица в Румъния и не видехме бездомни кучета, за разлика от преди години когато имаше цели глудници. Оказа се, че са приели някви закони и предприели сериозни мерки, прибират всички улични кучета в приюти и ако не бъдат осиновени в определен срок ги умъртвяват. Сега децата могат спокойно да играят без да бъдат нападнати, нахапани или оплескани с лайна.

Добави коментар

Водещи новини