Настаняват недисциплинираните бежанци в центрове от затворен тип

  • 31 август 2016 08:24

  • 2868
  • 2
Настаняват недисциплинираните бежанци в центрове от затворен тип
© Булфото/Архив

Бежанци, които не спазват закона, ще бъдат пращани в центровете от затворен тип. Председателят на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Петя ПървановаПетя Първанова Петя Първанова министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков от 12 заяви, че идеята е да се даде възможност да подобряване на административния контрол върху лица, нарушили някакви норми.

"До момента в Закона за убежището и бежанците е предвидено свободно придвижване на територията на цялата страна, а сега се обсъжда идеята компетентният орган да може да определя зони на придвижване, които трябва да са достатъчно големи, за да не се нарушават правата на лицата", поясни Първанова пред БНР.

По повод зоните за предвижване на мигрантите шефът на ДАБ коментира, че тези зони няма да са 200-300 метра, а няколко километри. Първанова настоя, че правителството следи статистиката и съзнава необходимостта от приемането на такава процедура. Тя обясни, че ако има зона София, бежанецът ще се движи само там. В случай, че чужденецът напусне своята зона, властите ще имат право да го санкционират.

По думите на първанова това се прави "по съображения за обществения интерес", но в никакъв случай не е ограничение, което нарушава правата на бежанците.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2868 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тони

2016.09.03 | 21:46

2
Загрижили се за правата на бежанците, а за правата на българските пенсионери нито дума, тях кучета ги яли...
Гост

2016.08.31 | 20:57

1
Какви права бе, ще ви изколят и изнасилят а ви още за права говорите. Каквото им се предложи това трябва да е, а не те да си определят орките му с орки!

Добави коментар

Водещи новини