Задължават майките в Германия да казват кои са истинските бащи на децата им

  • 30 август 2016 11:22

  • 17514
  • 2
Задължават майките в Германия да казват кои са истинските бащи на децата им
© Getty Images/Guliver

Министерство на правосъдието в Германия е изготвилo промяна в закона, която ще изисква в определени случаи майките да казват кои са бащите на децата им, съобщава Би Би Си.

Мярката ще се прилага, когато мъжете се съмняват в бащинството си и когато се търси финансова компенсация в съда. По този начин по-лесно може да иска издръжка от действителния биологичен баща.

Жените ще имат правото да запазят мълчание само ако имат "сериозни основания". "Ние трябва да предложим по-голяма правна защита на "фалшивите" бащи и те да могат да търсят финансова компенсация", каза министърът на правосъдието Хайко Маас.

В новия параграф се казва: „Майката е задължена да предостави информация за мъжа, до който е лежала по време на периода на зачатие".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
17514 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.31 | 09:27

2
Ами ако се е плющяла с няколко мъже и си няма идея от кого точно е детето? И какво правят с нашите циганки, които редовно го правят? Швабите, които са си позволили "лукса" да чукат наши циганори бая зор ще видят от финансова гледна точка.
един каза ...

2016.08.31 | 09:27

1
аууу нещата сега силно загрубяват. Преди години имаше някакво проучване и се беше оказало, че всяко пето немски дете не е правено от баща му. Е...т ги мюсюлманите на поразия и скоро ще се окаже, че на голяма част от децата бащите се казват Али, Юсуф, Мустафа, Салим ... Но е така когато от десетилетия се втълпява на германците, че е супер нормално и прекрасно да си хомосексуалист или педераст.

Добави коментар

Водещи новини