Дете със счупена ръка не получи помощ в детската градина

  • 29 август 2016 20:07

  • 28722
  • 2
Дете със счупена ръка не получи помощ в детската градина
©

След тежък инцидент - нови правила в детските градини в София. Дете със счупена ръка остана без медицинска помощ близо 2 часа. За случая ни съобщи майката на 4-годишното момченце, а след нашата намеса веднага започна и проверка, предаде Нова Телевизия.

В петък Максимилиан пада от пързалката в детската градина и си удря ръката. Дотук нищо необичайно за едно буйно дете, както го определя и майка му. За инцидента, Николина разбира близо 2 часа по-късно, когато отива да го вземе от детската градина.

„Казал е, че го боли ръката, но не са взели никакви мерки от тяхна страна. И аз го взимам със счупена ръка”, разказва Николина Миронова.

„Детето започна да плаче, че е паднало от пързалката. Плака половин час до мен на пейката, успокоявахме се, след това отиде да играе с децата. Държеше я леко присвита ръчичката, не я отпускаше хубаво надолу, обаче отиде и игра с децата”, разказва Калина Петровска, учител в детската градина.

Спокойна, че детето е отишло да си играе, учителката така и не го завежда при медицинската сестра. Такава е била преценката ѝ.

„Нямаше нито подуто, нито отток имаше, нито рана, нито охлузване, нищо нямаше на ръчичката, прегледахме двете ръчички, за да сравним едната с другата”, заявява учителката.

В „Пирогов” обаче става ясно, че ръката е счупена, вече е гипсирана, а Максимилиан няма да ходи на градина поне месец. Днес е там с майка си, за да потърсят отговори.

„Всички площадки отговарят на изискванията, пързалката е с много малка височина”, заяви Мария Минчева, от Дирекция „Образование” в Столичната община.

Въпреки това ще се въведе ново правило за всички детски градини и ясли в София - при такива ситуации веднага да уведомяват родителите.

Последвайте канала на

Novini.bg
28722 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мусти

2016.09.01 | 22:20

2
Нямам думи... Когато аз счупих ръка имаше адското разправяне и разкарване за събиране на документи и в край на сметка са преведени някви си 50 лева за травма изискала операция и дългосрочна рехабилитация

2016.09.01 | 22:20

1
До детска градина и учители е, и все пак, е възможно детето да не е давало признаци...при нас и при най-малкия инцидент, госпожата звъни. Много е притеснителна и отговорна. Но лятото при едни сборни групи с едни заспали госпожи 3 пъти ходихме до Пирогов. Макар, че за да бъда честна, претърпяхме вкъщи инцидент...в нейната стая си играе, странно тиха, изведнъж изрева и каза, че си е ударила пръстчето, погледнах нищо особенно, лека точка, а тя с гузен поглед. След 2 дена чистя и виждам в нейната стая половин счупена игла. започнах да я следя, накуцваше леко, поду и се пръста за малко, консултирахме се с личната и тя и мъжът ми убедени, че ако има нещо в пръстта и тя няма да може да ходи. В градината, помолих учителката да я следи и нищо. Играеше си с децата, тичаше и накрая пръстта и взе да почернява от едната страна и така се оказа с игла в пръстта. Те децата като си играят забравят за болката.

Добави коментар

Водещи новини