Пожарникар към загинало под руините в Италия дете: Прости ми

  • 29 август 2016 12:23

  • 61732
  • 1
Пожарникар към загинало под руините в Италия дете: Прости ми
© Getty Images/Guliver

Пожарникар разплака Италия с писмо, което постави в ковчега на загиналата 10-годишна Джулия. Това е момиченцето, спасило с тялото си малката си сестричка, но самата тя загинала под руините след труса, връхлетял централна Италия в сряда със сила 6,2 по Рихтер.

Андреа моли детенцето да прости на него и на колегите му, че не са успели да стигнат навреме до нея и да я извадят жива изпод развалините.

“Когато се върна в моя дом в Акуила, ще зная, че на небето има един ангел, който ме гледа и всяка нощ ти ще бъдеш моята искряща звезда! Обичам те, въпреки че така и нямахме възможност да се запознаем”, гласи посланието до малката Джулия.

10-годишната Джулия Риналдо спаси по-малката си сестричка Джорджия, като легнала върху нея и така я предпазила от отломките, но самата тя загинала. Дечицата бяха извадени, след като прекарали 16 часа под разрушените сгради в Пескара дел Тронто. Пожарникарят Андреа поставил писмото си в малкия бял ковчег на детето, който е бил редом до 34-те по време на погребението в събота.

Броят на загиналите при опустошителните трусове в Централна Италия нарасна на 291 души, а ранените са близо 380. Най-младата жертва е 5-месечно бебе, а най-възрастната – на 93 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
61732 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
коко

2016.08.30 | 21:46

1
РЕСПЕКТ....

Добави коментар

Водещи новини