Тереза Мей: Всеки министър с Брекзит план

  • 28 август 2016 20:40

  • 2084
  • 0
Тереза Мей: Всеки министър с Брекзит план
© Getty Images

Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в е разпоредила на всички министри от кабинета да й представят план за напускане на ЕС на фона на на опасенията, че някои държавни служители ще се опитат да пречат на "Брекзит"-а, пише днес "Сънди телеграф".

Британският премиер настоява всеки от нейните подчинени да изготви план за действия за това как неговото ведомство ще осъществи раздялата с европейските институции. Въпросът ще бъда обсаден на заседание на правителството следващата седмица в лятната резиденция на премиера "Чекърс". Повече от три четвърти от настоящите министри се обявяваха за оставането на Обединеното кралство в ЕС, но сега Мей иска от тях да посочат какво се условията за осъществяване на "Брекзита"-а в сферата на техните отговорности.

"Сънди телеграф" цитира високопоставени правителствени източници, които в частни разговори се оплакали, че мнозина проевропейски настроени държавни служители се опитват да пречат на работата на министрите. Един от източниците казал, че чиновниците "се цупят", когато трябва да помагат за излизането на Великобритания от ЕС и че "много от тези хора са институционално обвързани със статуквото". В частност става дума за служители на финансовото и на външното министерство, които са спъвали работата на новото министерство на излизането на Великобритания от ЕС, пише вестникът.

Последвайте канала на

БТА
2084 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини